Kelas 6A / Masa :7.45-8.15 / PJK
Tunjang Kecergasan
Tajuk Imbangan
Sub-Tajuk Dirian Kepala Lutut Bengkok
Objektif Pada akhir P&P murid dapat:
• Melakukan aktiviti imbangan dengan teknik yang betul 3 daripada 4 percubaan.
• Menyatakan 3 aspek keselamatan semasa melakukan aktiviti imbangan.
ABM Wisel, jam randik, skital
Aktiviti
1. Memanaskan badan – aktiviti keregangan.
2. Dirian Kepala Lutut Bengkok
Letak dahi di atas lantai.
Bawa berat badan ke hadapan dengan meninggikan punggung.
Angkat kedu-dua belah kaki dan imbang dengan lutut bengkok 5 saat.
3. Permaian kecil – Jala Ikan
4. Aktiviti gerak kendur otot.
Impak
Kelas 4A / Masa 8.45-9.15 / PJK
Tunjang Kesukanan
Tajuk Keselamatan
Sub-Tajuk Keselamatan semasa menggunakan alatan
Objektif Diakhir pengajaran dan pembelajaran, murid akan dapat:
• Mengenal pasti alatan yang selamat digunakan semasa bersukan dan permainan.
• Menyedari kepentingan tempat permainan yang selamat.
ABM Gambar
Aktiviti 1. Bersoal jawab tentang pelbagai jenis alatan PJK.
2. Menunjukkan alatan yang baik dan yang rosak.
3. Memilih alatan yang rosak dan baik.
4. Menerangkan langkah-langkah keselamatan semasa menggunakan alatan.
Impak
Kelas : 6A / 10.15-12.15 / SN
Theme : Food Preservation
Topic : Mighty Microbes
Learning Objectives : At the end of this lesson, pupils should be able to:
• Describe what spoilt food is.
• Identify characteristics of spoilt food.
• State that microorganisms can spoil food.
Learning Activities :
1) Elicits pupils’ prior knowledge about their experiences with spoilt food.
2) Discussion on the characteristics of spoilt food.
3) Pridict the effect of eating spoilt food.
4) Identify the type of microorganisms observed on some of this food.
5) Name examples of high risk food as they can readily support the growth of microorganisms.
Monday, February 22, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment