Kelas 6B / Masa 7.45-8.15 / PJK
Tunjang Kecergasan
Tajuk Imbangan
Sub-Tajuk Dirian Kepala Lutut Bengkok
Objektif Pada akhir P&P murid dapat:
• Melakukan aktiviti imbangan dengan teknik yang betul 3 daripada 4 percubaan.
• Menyatakan 3 aspek keselamatan semasa melakukan aktiviti imbangan.
ABM Wisel, jam randik, skital
Aktiviti 1. Memanaskan badan – aktiviti keregangan.
2. Dirian Kepala Lutut Bengkok
Letak dahi di atas lantai.
Bawa berat badan ke hadapan dengan meninggikan punggung.
Angkat kedu-dua belah kaki dan imbang dengan lutut bengkok 5 saat.
3. Permaian kecil – Jala Ikan
4. Aktiviti gerak kendur otot.
Impak
Kelas 6D / Masa 8.45-9.15 / PJK
Tunjang Kecergasan
Tajuk Imbangan
Sub-Tajuk Dirian Kepala Lutut Bengkok
Objektif Pada akhir P&P murid dapat:
• Melakukan aktiviti imbangan dengan teknik yang betul 3 daripada 4 percubaan.
• Menyatakan 3 aspek keselamatan semasa melakukan aktiviti imbangan.
ABM Wisel, jam randik, skital
Aktiviti
1. Memanaskan badan – aktiviti keregangan.
2. Dirian Kepala Lutut Bengkok
Letak dahi di atas lantai.
Bawa berat badan ke hadapan dengan meninggikan punggung.
Angkat kedu-dua belah kaki dan imbang dengan lutut bengkok 5 saat.
3. Permaian kecil – Jala Ikan
4. Aktiviti gerak kendur otot.
Impak
Kelas 6C / Masa 9.15-9.45 / PJK
Tunjang Kecergasan
Tajuk Imbangan
Sub-Tajuk Dirian Kepala Lutut Bengkok
Objektif Pada akhir P&P murid dapat:
• Melakukan aktiviti imbangan dengan teknik yang betul 3 daripada 4 percubaan.
• Menyatakan 3 aspek keselamatan semasa melakukan aktiviti imbangan.
ABM Wisel, jam randik, skital
Aktiviti
1. Memanaskan badan – aktiviti keregangan.
2. Dirian Kepala Lutut Bengkok
Letak dahi di atas lantai.
Bawa berat badan ke hadapan dengan meninggikan punggung.
Angkat kedu-dua belah kaki dan imbang dengan lutut bengkok 5 saat.
3. Permaian kecil – Jala Ikan
4. Aktiviti gerak kendur otot.
Impak
Kelas : 6C / 10.45-11.15 / SN
Theme : Food Preservation
Topic : Make It lasts
Learning Objectives : At the end of this lesson, pupils should be able to:
• Describe ways to preserve food.
• Give examples of food for each type of food preservation.
• Give reasons why each way of food preservation is used.
• State what food preservation is.
• Design and carry out a project to preserve certain type of food.
Learning Activities :
1) Discuss about the various preservation method and examples of types of food preservation is.
a. Canning
b. Pickling
c. Cooling and freezing
d. Drying
e. Vacuum packing
f. Smoking
g. Pasteurization
h. Salting
i. Waxing
j. Boiling
Kelas : 6A / 11.15-12.15 / SN
Theme : Food Preservation
Topic : Make It lasts
Learning Objectives : At the end of this lesson, pupils should be able to:
• Describe ways to preserve food.
• Give examples of food for each type of food preservation.
• Give reasons why each way of food preservation is used.
• State what food preservation is.
• Design and carry out a project to preserve certain type of food.
Learning Activities :
1) Discuss about the various preservation method and examples of types of food preservation is.
a. Canning
b. Pickling
c. Cooling and freezing
d. Drying
e. Vacuum packing
f. Smoking
g. Pasteurization
h. Salting
i. Waxing
j. Boiling
Sunday, February 28, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment