Sunday, February 28, 2010

SELASA 02 MAC 2010

Kelas 6A / Masa 7.45-8.15 / PJK
Tunjang Kecergasan
Tajuk Imbangan
Sub-Tajuk Dirian Kepala Lutut Bengkok
Objektif Pada akhir P&P murid dapat:
• Melakukan aktiviti imbangan dengan teknik yang betul 3 daripada 4 percubaan.
• Menyatakan 3 aspek keselamatan semasa melakukan aktiviti imbangan.
ABM Wisel, jam randik, skital
Aktiviti 1. Memanaskan badan – aktiviti keregangan.
2. Dirian Kepala Lutut Bengkok
 Letak dahi di atas lantai.
 Bawa berat badan ke hadapan dengan meninggikan punggung.
 Angkat kedu-dua belah kaki dan imbang dengan lutut bengkok 5 saat.
3. Permaian kecil – Jala Ikan
4. Aktiviti gerak kendur otot.
Impak

Kelas 4A / Masa 8.45-9.15 / PJK
Tunjang Kesukanan
Tajuk Keselamatan
Sub-Tajuk Keselamatan semasa menggunakan alatan
Objektif Diakhir pengajaran dan pembelajaran, murid akan dapat:
• Mengenal pasti alatan yang selamat digunakan semasa bersukan dan permainan.
• Menyedari kepentingan tempat permainan yang selamat.
ABM Gambar
Aktiviti 1. Bersoal jawab tentang pelbagai jenis alatan PJK.
2. Menunjukkan alatan yang baik dan yang rosak.
3. Memilih alatan yang rosak dan baik.
4. Menerangkan langkah-langkah keselamatan semasa menggunakan alatan.
Impak

Kelas : 6C / 11.15-12.15 / SN
Theme : Food Preservation
Topic : Make It lasts
Learning Objectives : At the end of this lesson, pupils should be able to:
• Describe ways to preserve food.
• Give examples of food for each type of food preservation.
• Give reasons why each way of food preservation is used.
• State what food preservation is.
• Design and carry out a project to preserve certain type of food.
Learning Activities :
1) Discuss about the various preservation method and examples of types of food preservation is.
a. Canning
b. Pickling
c. Cooling and freezing
d. Drying
e. Vacuum packing
f. Smoking
g. Pasteurization
h. Salting
i. Waxing
j. Boiling

No comments:

Post a Comment