Sunday, July 25, 2010

ISNIN 12 JULAI 2010

Kelas : 6B / Masa : 7.45-8.45 / PJK
Tunjang : Kesukanan
Tajuk : Pengurusan Diri
SubTajuk : Pengurusan Makanan Untuk Ahli Sukan
Objektif : Diakhir pengajaran dan pembelajaran, murid dapat:
• Menyata dan menyenaraikan 4-5 jenis makanan yang sesuai untuk ahli sukan sebelum dan semasa pertandingan.
ABM : Gambar, Kad Perkataan, carta
Aktiviti:
1. Pamer gambar jenis-jenis makanan dan menamakan jenis makanan tersebut.
2. Makanan yang sesuai untuk ahli sukan.
a. Perbincangan mengenai makanan yang sesuai untuk ahli sukan sebelum dan semasa pertandingan.
b. Melaporkan asil perbincangan.
3. Penjagaan kesihatan
a. Jenis-jenis makanan yang lain termasuk minutan dan ubat-ubatan yang memberi tenaga.
4. Rumusan- melengkapkan lembaran kerja.
Impak :

Kelas : 4A / Masa : 8.45-9.15 / PJK
Tunjang : Kemahiran
Tajuk : Permainan Hoki
SubTajuk : 5. Menjaga Gol
Objektif : Diakhir pengajaran dan pembelajaran, murid dapat:
• Melakukan 4 kemahiran asas permainan hoki dengan teknik yang betul dan selamat.
ABM : Wisel, skital, kayu hoki, bola hoki, helmet, chest pad, kickers, glove, ballguard
Aktiviti:
1. Memanaskan badan dan regangan.
2. Menahan bola.
a. Rapatkan kaki
b. Gunakan bahagian dalam kaki.
c. Seluruh anggota badan boleh digunakan untuk menahan bola.
3. Menendang bola.
a. Gunakan hujung kaki (tendang tonjol)
4. Gerak kendur otot.
Impak :

No comments:

Post a Comment